De BAMM benefiet tour met Arles Tita & Karen Pooroe heeft als doel opbrengsten te genereren waarmee het werk van BAMM in de Molukken kan worden voortgezet.

Door land- en zeeconsessies zullen er grote verandering optreden met blijvende schade als gevolg voor de huidige en toekomstige generaties op de Molukken.

Zo worden in Seram de leefgebieden van de Alifuru (oorspronkelijke bewoners) bedreigd door olie-, goudwinning en palmolie plantages. In de zuid-west Molukken, zullen de eilanden Wetar, Romang, Damar en Lakor bijna geheel worden ontgonnen vanwege goudwinning wat zal leiden tot transmigratie van de huidige bewoners. En in de Noord Molukken worden de Sula eilanden, Obi eilanden en delen van Halmahera bedreigd door landconsessies. Hiermee wordt de “ruang hidup”, de gelegenheid om als Molukker te bestaan, in eigen land ernstig in het geding gebracht.

Door middel van onderzoek op de eilanden wilt BAMM de misstanden en de gevolgen in kaart brengen en bouwt ze aan een netwerk in Maluku.

Ook wilt BAMM zich inzetten voor de bevordering van de onderlinge gelijkwaardigheid, emancipatie en bewustwording; hierbij zijn kennisoverdracht en eigen verantwoordelijkheid belangrijke speerpunten.

Laten wij als Molukkers ongeacht afkomst, politieke voorkeur of religie de handen in een slaan.

Laten we gezamenlijk de Molukken beschermen.

“Homa Ita Haki Saka Maluku”

Tickets voor ” The Sounds of Maluku” kunnen worden gekocht via bammtournl@gmail.com. Graag hier een mail naartoe sturen en dan krijg je verder informatie over de vervolgprocedure wat betreft het overmaken van het entreegeld.

Tickets kosten €12,50 in de voorverkoop en €15,- aan de deur.

Voor kinderen tot en met 11 jaar kosten de kaarten in de voorverkoop €7,50 en aan de deur €10,-

Reacties