Het stadsbestuur van Ambon moet intensief samenwerken met ambtenaren van de stad en tevens met andere gemeenten. Die boodschap gaf burgemeester Richard Louhenapessy nadrukkelijk mee, vlak voor de viering van de 443e verjaardag van Ambon stad in september dit jaar. Bekijk hierboven de reportage met een kort interview van de burgemeester. 

,,Het zijn van provinciehoofdstad geeft een extra verantwoordelijkheid.”

Burgemeester Richard Louhenapessy wil zijn wens op korte termijn ook bekrachtigd zien. De wens tot meer samenwerking is actueel. Ambon is de trotse hoofdstad van de Molukken.

De stad heeft een grote aantrekkingskracht op jongeren van de omliggende eilanden, waardoor de bevolking zeer jong is. Zij komen vooral voor studie en om werk te zoeken. De belangrijkste werkgever is de overheid en een baan als ambtenaar is zeer gewild aangezien het zekerheid, status en extra voordelen geeft.

Ambon is al van oudsher een belangrijke doorvoerhaven en handelsplaats; hier werd in de 16e eeuw de meeste kruidnagel verbouwd, de Molukken was de nummer één leverancier in de wereld destijds.

Dit Molukse eiland heeft een rijke geschiedenis, buitengewone bezienswaardigheden en prachtige stranden. In combinatie met de inheemse cultuur van de Molukken is Ambon een paradijs op aarde.

Visit Ambon 2020

In 2020 bestaat kota Ambon 445 jaar. Burgemeester Louhenapessy doet een oproep aan alle Molukkers wereldwijd om dit gezamenlijk te vieren in Ambon. Dit ook in het kader om het toerisme in Maluku te stimuleren.

Volg alle ontwikkelingen rondom Visit Ambon 2020 via Facebook en Instagram: @visitambon2020.

TABEA!

Ambon Aman | Ambon Bersih | Ambon Terang  Ambon Sehat | Ambon Cerdas | Ambon Berbudaya Ambon Sejahtera

 

Bron: Carang TV Ambon

Reacties