AMBON – Vandaag vindt het 444ste jubileum van Ambon stad plaats. Dit wordt groots gevierd op Lapangan Merdeka. Na het rituele ontvangst van burgemeester Richard Louhenapessy vanochtend was er een programma gevuld met Molukse zang, dans en cultuur.

De viering, die werd bijgewoond door binnen- en buitenlandse genodigden waaronder ook gouverneur van de Molukken Murad Ismael, werd geopend met de Molukse krijgersdans cakalele waarop muzikale ondersteuning van Amboina Voice volgde.

Daarnaast werd het onlangs betegelde Lapangan Merdeka plein gevuld met scholieren die een speciaal ingestudeerde dans opvoerden voor de burgemeester, genodigden en natuurlijk de lokale bevolking.

Tijdens deze dans kreeg ook rapper en beste nieuwkomer, Mr E, bekend van de officiële anthem van Visit Ambon 2020 “Rindu Ambon” met Chaken Supusepa, een moment in de spotlight.

Het programma verliep soepel en werd door alle aanwezigen goed ontvangen. Vanavond zullen op het Lapangan Merdeka plein verschillende bekende Molukse artiesten optreden als Putry Pasanea, Joyce Pupella en Ridwan Hayat, Vicky Salamor, Sheyla Lestaluhu, Beto Idol, Marvey Kaya, Siera Latupeirissa en Willy Sopacua.

Foto: Burgemeester en Loco-burgemeester Ambon samen met het  team van Visit Ambon 2020 uit Nederland.

Official Merchandise – Visit Ambon 2020
Bij Moluccan Islands!

Bekijk ook de officiële muziek video “Rindu Ambon

“AMBON FEST WEEK”
17 – 24 OCTOBER 2020
Pattimura Park – Lapangan Merdeka
(Tijdens de herfstvakantie in Nederland)
AMBON CITY, MOLUCCAS

Lees ook: Asfalea Travel officiële partner Visit Ambon 2020

Reacties