JAKARTA – Op 25 juli aanstaande vindt in Jakarta bij het ministerie van Buitenlandse Zaken het evenement ‘Ambon Night’ plaats. Een culturele en muzikale avond dat zal worden bijgewoond door buitenlandse ambassadeurs in Indonesië. Hierbij wordt ook Melanesië gepromoot. Het project wordt gesteund door minister van Buitenlandse Zaken Retno Marsudi van Indonesië.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zal de zorg dragen voor de aanwezigheid van de ambassadeurs, vooral van landen die de potentie hebben om samen te werken met Ambon en of andere Melanesische gebieden in het land. Bij elkaar zijn er zo’n 70 ambassadeurs en investeerders uitgenodigd.

“Speciaal voor dit evenement hebben buitenlandse ambassadeurs in Indonesië een uitnodiging gehad. Met name landen die er belang bij hebben om met de stad Ambon te werken”, zei burgemeester Richard Louhenapessy in een schriftelijke verklaring afgelopen donderdag.

Met de aanwezigheid van ambassadeurs en buitenlandse investeerders wordt via Ambon de Molukse cultuur geïntroduceerd, wat naar verwachting een positief effect zal hebben op de hoofdstad Ambon en de provincie Molukken in verschillende opzichten, en eventuele samenwerkingen in de toekomst.

Naast ‘Ambon Night’ besprak de burgemeester eerder ook met de minister van Buitenlandse Zaken over de Pacific International Music Conference, die in september in Ambon zal plaatsvinden. Minister Marsudi gaf aan het een goed en positief concept te vinden.

“De minister gaf waardering voor de evenementen, want indirect staat de conferentie in lijn met de Indonesische diplomatie met landen rond de Stille Oceaan”, verklaarde de burgemeester opnieuw.

Ambon zal naar verwachting in staat zijn om als stad de Melanesische cultuur te kunnen bevorderen door middel van muziek. Kortom om Melanesië te vertegenwoordigen. En om het in zowel binnen als buitenland uit te dragen.

Bronnen: Satu Maluku, Antara News, Radio DMS

VISITAMBON2020.COM

Reacties