De vraag om 48.000 euro werd niet toegezegd door de gemeente Middelburg. Dat uiteindelijk 1000 euro gaf voor noodhulp op de Molukken. ,,Maar met dit mooie gebaar kun je echt veel doen”, aldus Cees Verhage van Stichting Dekat di Hati.

,,Wij zijn met onze stichting net op de Molukken geweest om hulp te bieden. Voor 2500 euro hebben we zeventig grote gezinstenten gekocht, een watertank, elektriciteitskabels, medicijnen, rijst en speelgoed”, zo verteld Verhage aan de Pzc.

,,Ik heb de gemeente voorgesteld dat zij duizend euro geeft en dat wij daar als stichting tweeduizend euro bij leggen. Die drieduizend euro maken we over aan het Rode Kruis.”

Stichting Dekat di Hati is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet om jongeren op de Molukken een toekomstperspectief te geven. En heeft noodgoederen gebracht bij twee tentenkampen bij het dorp Suli op Ambon.

,,De Indonesische president heeft ook een bezoek gebracht aan de Molukken om te bekijken welke hulp nodig is. Want als de rust is weergekeerd moet het echte herstel van gebouwen en infrastructuur nog beginnen. Dat red je niet met een paar duizend euro”, aldus Verhage.

Dekat di Hati werkt nauw samen met in Nederland en op de Molukken gevestigde organisaties zoals SSVA, Teachers Go Abroad, Titane, Save Home, Yayasan Mega Conston.

Voor meer informatie kijk dan op de website van Stichting Dekat di Hati. Klik hier.

Bron: PZC
Foto: Stichting Dekat di Hati (Facebook)

Reacties