AMBON – Het Werelderfgoedcomité van Unesco heeft de Molukse hoofdstad Ambon precies een jaar geleden geplaatst op de Werelderfgoedlijst. En is sindsdien officieel Ambon City of Music. Hiermee ging de wens van burgemeester Richard Louhenapessy van Ambon in vervulling een project waar hij een paar jaar mee bezig is geweest.

Tal van bekende Molukse artiesten en professionele muzikanten uit Ambon en Jakarta hebben vanavond hun steentje bijgedragen met een virtuele live concert. En werden er toespraken gehouden door politici van de regionale regering.

In totaal zijn er 66 ​​steden officieel erkend als UNESCO Creative Cities door de directeur-generaal van UNESCO, Audrey Azoulay.

“Over de hele wereld creëren deze steden, elk op hun eigen manier, innovatie met behoudt van culturele identiteit”, zegt UNESCO-directeur-generaal Audrey Azoulay. “Dit bevordert politieke en sociale innovatie en is vooral belangrijk voor de jonge generaties.”

De aangesloten steden die deel uitmaken hiervan komen allemaal uit verschillende continenten en regio’s met diverse inkomensniveaus en populaties. UNESCO draagt dan onder meer bij aan armoedebestrijding, opbouw na oorlogen, cultuur, wetenschap, ontwikkeling die duurzaam is, onderwijs en communicatie.

Reacties